Primăria Municipiului Chișinău informează despre suspendarea traficului rutier pe unele străzi din capitală

‼️Primăria Municipiului Chișinău informează că în perioada 12 mai 2023, ora 21:00 – 15 mai 2023, ora 08:00, va fi suspendat traficul rutier pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, în perimetrul str. Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni și str. A. Pușkin (Piața Marii Adunări Naționale).

Măsura a fost luată în legătură cu organizarea și desfășurarea unei întruniri social-culturale consacrate Zilei Europei și difuzarea transmisiunii Eurovision 2023, organizate de Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova.

Astfel, în perioada menționată, transportul public (troleibuze, autobuze, microbuze), care traversează Piața Marii Adunări Naționale, va fi redirecționat pe străzile adiacente, după cum urmează:

📌TROLEIBUZE
Rutele nr. 1, 4, 5, 8, 22 și 34 – vor circula pe str. București (tur-retur).

📌AUTOBUZE
◾️Spre sec. Botanica/Râșcani
Rutele nr. 9, 26 și 46: de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe str. Mit. G. Bănulescu – Bodoni, str. M. Kogălniceanu, str. Al. Pușkin și în continuare pe traseul stabilit;

Ruta nr. 5: de pe str. Mit. G. Bănulescu – Bodoni pe str. Columna, str. V. Alecsandri, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseul stabilit.

◾️Spre sec. Buiucani
Rutele nr. 9, 11, 46: de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe str. Al. Pușkin, str. Alexandru cel Bun, . Mit. G. Bănulescu – Bodoni, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseul stabilit.

Primăria Municipiului Chișinău vine cu scuzele de rigoare către cetățenii urbei pentru incomoditățile create, iar automobiliștii sunt îndemnați să ocolească zona Pieții Marii Adunări Naționale în perioada menționată, pentru a evita formarea ambuteiajelor.