Spiridon Vangheli, la 90 de ani de la naștere

🌹🌹🌹 📚✨𝐒𝐩𝐢𝐫𝐢𝐝𝐨𝐧 𝐕𝐚𝐧𝐠𝐡𝐞𝐥𝐢, 𝐥𝐚 𝟗𝟎 𝐝𝐞 𝐚𝐧𝐢 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝐧𝐚𝐬̦𝐭𝐞𝐫𝐞

👧🌞👦 Spiridon Vangheli, scriitor al copiilor, prozator, poet, traducător a ajuns la venerabila vârstă de 90 de ani. Cu acest prilej, Ministerul Educației și Cercetării aduce omagii Omului, Maestrului Cuvântului, Învățătorului, Mesagerului și Sfetnicului Copilăriei. Harul și talentul său s-au revărsat într-o literatură „mare pentru cei mici”.

🙏 👨‍👩‍👧👨‍👩‍👧‍👦 Suntem binecuvântați să-l avem contemporan pe scriitorul copilăriei a generații și generații de copii crescuți în spiritul valorilor general umane, a dorului de părinți, de baștină de tot ce e frumos și sfânt. Prin opera sa, Spiridon Vangheli a reușit să aducă atât de aproape Țara Copilăriei de fiecare dintre noi, răsădind-o ca un irepetabil mag al Cuvântului în sufletele noastre și la care ne ajută să revenim mereu ca să sorbim din izvorul purității, bunătății, luminii.

🙏✨ Vă mulţumim pentru harul pe care l-ați valorificat, dăruindu-ne din seninul și înțelepciunea cuvântului Dumneavoastră, vă mulțumim că rămâneți sfetnicul etern al copiilor și-i călăuziți ca să prindă aripi, să crească și să îmbrățișeze lumea, dar mai ales că-i așteptați cu portița deschisă să revină de câte ori au nevoie.

🌷💐🌹 Maestre, cu profund respect și prețuire vă felicităm cu ocazia aniversării, vă dorim mulţi ani sănătoşi, fericiți alături de cei dragi și plini de lumina bucuriei de a crea inspirat spre încântarea întregii țări, dar și a cititorilor din cele circa 78 de țări pentru care ați devenit călăuză în fascinanta lume a copilăriei.

Mai multe aflați: https://bit.ly/39mhxQU