Măsurile aprobate de Comisia Situații Excepționale pe perioada stării de urgență

‼Comisia Situații Excepționale a aprobat pe data de 1 aprilie curent, noi măsuri restrictive, în contextul declarării de către Parlament a stării de urgență în Republica Moldova, pe perioada 1 aprilie-30 mai.
✔Procesul educational în instituțiile de învățământ public și privat se va desfăşura la distanţă, cu excepţia grădinițelor, în localitățile unde se atestă o incidență mai mare de 100 cazuri COVID-19 la 100 mii populaţie în ultimele 14 zile.
✔Se interzice circulaţia și aflarea persoanelor în spaţii publice, precum parcuri, păduri, terenuri de joacă, terenuri sportive, zone de agrement.
✔Va fi instituit un regim special de circulație, începând cu 3 aprilie 2021: Persoanelor din municipiul Chişinău şi Bălţi, li se va interzice să circule în afara locuinţei sau a gospodăriei în intervalul orar 23.00 – 5.00, cu excepția deplasării în interes profesional, pentru asistență medicală care nu poate fi amânată, achiziționare de medicamente, îngrijire a persoanelor apropiate, sau deplasare a persoanelor aflate în tranzit.
☝În aceste cazuri, persoanele vor trebui să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declaraţie pe propria răspundere sau permisul de muncă.
🌐Mai multe detalii: https://bit.ly/3fAdC3r